dinsdag 8 augustus 2017

Op zoek naar afzet!

Vanochtend was ik te gast bij de netwerkorganisatie BNI in Alkmaar. Om uit te leggen wie ik ben en wat ik allemaal doe. 
"Ik ben Christel van Schagen en heb een tekst-, marketing-, communicatie-, publiciteits- en productiewinkeltje... En, en ik maak ketchup!"

Ter voorbereiding heb ik mijn Big Taste geschiedenis weer door genomen, ik heb mijn eigen verhaal weer mijn revue laten passeren.


Hoe ik mijn eerste ketchup maakte van de kilo’s tomaten die op de school van mijn jongens over waren na een “groenten en fruit week”. Hoe ik toen dacht: er zijn veel meer tomaten ‘over’ bijvoorbeeld omdat ze niet helemaal goed zijn… Hoe ik op zoek ben gegaan en heb gevonden. En hoe ik op mijn beurt ook gevonden ben...

Een half jaar geleden werd ik benaderd door Lotte Mol. Toen docent van de Spinaker in Alkmaar. Ze runde daar Restaurant 7 met haar jongeren: jongeren die op één of andere manier tussen wal en schip vallen. Haar grote droom was haar eigen restaurant, met de jongeren die door omstandigheden niet goed op de arbeidsmarkt terecht kunnen komen. En ze wilde samen met mij en haar jongeren in haar restaurant MIJN ketchup gaan maken. Omdat die symbool staat voor waar Lotte en ik heilig in geloven… We gooien niets niets weg!
Afgelopen juli 2017 opende Lotte haar leer-werk restaurant STOER aan de Stationsweg in Alkmaar. En na de zomervakantie gaat de keuken van STOER op maandag BIG TASTE NO WASTE ketchup maken. Omdat we niets weggooien: letterlijk en figuurlijk!

Vanochtend bij BNI, mocht ik mijn verhaal vertellen. En bij dat verhaal hoort een vraag, want we zijn "met z'n allen bij elkaar, bij elkaar, om te helpen niet waar...." Aan het eind van je verhaal geef je aan waar je naar op zoek bent en waar de aanwezige ondernemers je bij kunnen helpen.... 

Ik ga het vertellen! Waar ben ik naar op zoek? Ik zoek mensen die ketchup van 100% geredde tomaten, gemaakt door 100% fantastische jongeren, bij hun tosti willen serveren. Restaurants, bedrijfskantines, cateraars… De ketchup die we produceren moeten we afzetten zodat we de jongeren kunnen laten zien en beleven wat er mogelijk is met bruikbaar afval, een aantal grote pannen, geduld, een beetje geluk en een goed recept!

Dus kom maar op!


Lotte Mol in het midden, links en rechts haar 100% fantastische jongeren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten