maandag 24 oktober 2016

Eten uit je buurt?!

beeld en productie tekstwinkeltje.nlMaar waarom dan?! Wat maakt het jou nou uit waar de kip, patat en appelmoes van je favoriete kindermenu vandaan komt?! Nou gewoon, omdat het een heel goed idee is om over je eten na te denken. En dan niet alleen over wát er allemaal in zit: een verdwaalde noot, E-nummers, gluten of toegevoegde suikers, maar ook wáár het vandaag komt.
Het is slim om dat te doen omdat je dan weet wat er allemaal moet gebeuren om aan het eind van de dag een sperzieboon op je bord te krijgen. Die boon kan namelijk al een enorme reis achter de rug hebben. En de reis die de boon maakt kost energie. Of de boon nou met het vliegtuig, de vrachtwagen of met de boot uit Egypte komt maakt niet zoveel uit, er is in ieder geval meer energie voor nodig dan wanneer die boon gewoon uit Nederland komt. Daar valt niets op af te dingen!
En, niet geheel onbelangrijk, aan de boon die in het buitenland gemaakt is, verdient de boer hier in Nederland geen stuiver. Daarom moeten we ons best doen om te eten uit de buurt.

Ps-je: lees ik net het volgende "MAKRO START SAMENWERKINGSPROJECT MET LOKALE BOEREN" Het hele artikel lees je hier: http://hetnieuwsvandevooruitgang.nl/2016/10/makro-start-samenwerkingsproject-met-lokale-boeren/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten