dinsdag 28 januari 2014

Ja en nee eigenlijk

Moeten we hier blij mee zijn?! Ja en nee eigenlijk....

Speciale genetisch gemanipuleerde tomaten moeten hartpatiënten gaan beschermen. Als je een hartpatiënt bent neem ik aan dat je alles wat je helpt gezond te blijven wilt omarmen, maar toch vraag ik me steeds af hoe ver we kunnen gaan met spelen van de Schepper zelf, zonder al te religieus te worden. 

In de Volkskrant van vandaag staat: "Voor het eerst in tijden zetten mensen de tanden in fruit dat in het lab genetisch is veranderd. Een paarse tomaat die moet beschermen tegen ontstekingen, kanker en hart- en vaatziekten wordt de komende tijd onderzocht op gezondheidseffecten bij de mens."

Deze paarse gentomaat wordt volgens het artikel in de Volkskrant gezien als de voorhoede van een nieuwe generatie genetisch veranderde rassen waar de consument wat aan heeft. Tot nu toe ging het bij genetische modificatie veel om gewassen die door een verandering in hun dna beter tegen tegen insecten, ziektekiemen of onkruidbestrijdingsgif konden. Vooral aanpassinkjes waar de boeren wat aan hebben. 
Nu staan er een heel aantal producten in de steigers die handig zijn voor de consument zoals niet-bruinende appelen, pitloze pruimen en dus gezondheidstomaten.
Nu hou ik best van vooruitgang, maar moeten we altijd alle vooruitgang ook willen?! Ik weet het niet.... (en ben nog geen hartpatiënt).

foto van internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten