maandag 23 december 2013

Op de foto voor The Good Familie!

Word ik een weekje of wat geleden gemaild met de vraag of ik samen met mijn mannen op de foto wilde voor TheGoodFamily.nl. Een platform dat is opgericht voor: 'voor jonge gezinnen die geloven dat goede intenties en positieve energie het verschil maken. Good Families delen hun ideeën, vertellen hun verhalen en bundelen hun krachten. Ze maken deel uit van een beweging van gelijkgestemden die graag duurzamer wil leven.'
En ik moet eerlijk zeggen: daar geloof ik wel in. Ik geloof ook in 'verbeter de wereld en begin bij jezelf' en 'druppels op de gloeiende plaat'. Want als iedereen maar blijft zeggen dat je niets kunt veranderen aan de samenleving en de manier waarop we met elkaar en onze omgeving omgaan, dan gebeurt er ook nooit iets. 
Dus we douchen kort: 3 minuten! Ja lieve mensen, dat kan best, we drogen de was zo veel mogelijk buiten, eigenlijk vooral de bonte. Voor de witte was maak ik nog een uitzondering: een handdoek moet zacht zijn, en hebben we zonnepanelen op het dak. 

Én we redden tomaten van de afvalbak en maken daar lekkere tomaten smeersels van. Niet alleen ketchup, maar ook chutney, gelei en pizza saus. Alleen de steeltjes, de pitjes en de zaadjes gooien we weg.

Vandaag was het moment waarop we door Lotte op het gevoelige digitale bestand werden vastgelegd. Alle mannen deden mee. T pelde de tenen knoflook, B sneed de tomaten die P had afgewogen. Wat een productielijn! Aanstaande vrijdag gaat ons verhaal online en zijn de foto's te zien op de website van The Good Family  
In het nieuwe jaar, om precies te zijn op zondag 5 januari, vindt de officiële lancering van The Good Family plaats in de Grote Circus Tent van WinterWESTwaARTS Festival. Iedereen is welkom en wij maken onderdeel uit van The Good Family Pizzaclub. Vandaag 9 potten pizza saus gemaakt, morgen nog een nieuwe lading ketchup, dus als je kast leeg is en je hebt grote behoefte aan Big Taste, kom gezellig langs tussen 13.00 en 17.00 uur.

En speciaal voor Anne: Henk en Harry met oogjes!Geen opmerkingen:

Een reactie posten