vrijdag 21 december 2012

Lekker met BIGTASTE


Zaterdag 22 december sta ik met al mijn potten tomaten lekkers op de Sunday (voor de gelegenheid ook op zaterdag) Market bij de Westergasfabriek.
Hierbij de recepten voor de ‘dragers’ van mijn ketchup, chutney en pickle zodat je bij thuiskomst meteen aan de slag kunt om je BIGTASTE zo lekker mogelijk te presenteren.

Hartige koekjes met zaadjes van Nigel Slater

Ingrediënten:
90 gr bloem
50 gr boter
15 gr pompoen zaadjes
15 gr (geroosterde) sesamzaadjes
15 gr zonnebloem zaadjes
2 eetl water

Verwarm de over voor op 180°C en bekleed je bakplaat met bakpapier. Mix alle ingrediënten, behalve het water, in een kom. Voeg daarna het water beetje bij beetje toe en meng het goed door. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 1£ (het is tenslotte een Brit!) en steek er vormpjes uit (ongeveer 5 cm in doorsnee). Maar je kunt er ook reepjes van snijden. Net wat jij lekker vindt. Bak de koekjes daarna 10 minuten in de oven totdat ze mooi knapperig en licht bruin zijn.
Let op: meneer Slater gebruikt in zijn recept geen zout en of peper. Dat vond ik een beetje saai dus ik heb aan mijn koekjes een beetje zeezout toegevoegd.


Parmenzaans shortbread van Nigella Lawson

Ingrediënten:
150 gr bloem
75 gr parmenzaanse kaas
100 gr zachte boter
1 ei-geel

Mix alle ingrediënten met de hand of de mixer tot een stevige deegbol. Leg het dan op een schoon werkblad en kneed het 30 sec tot het een soepel deeg is geworden. Verdeel de deegbal in tweeën en rol van beide deegklompjes een cilinder met een doorsnee van ongeveer 3 cm. Zorg ervoor dat de uiteinden van de rolletjes recht zijn. Rol de twee deeg cilinders in plastic folie en leg het ongeveer 45 min in de koelkast om af te koelen.
Verwarm de oven op 180°C en bekleed het bakblik met bakpapier. Snij van de deegcilinders plakjes met een dikte van ongeveer een 1 cm. Bak ze 15 tot 20 minuten, de randjes moeten een beetje goud bruin worden.

Het recept voor de super makkelijke hartige cake met feta en olijven van Yvette van Boven heb ik al een keer op mijn blog gezet. Hier het linkje.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen en 
een prachtig nieuw jaar vol BIG TASTE!

1 opmerking:

  1. Morgen kom ik een pot bij je kopen en dan ga ik eens even lekker bakken in de kerstvakantie. Succes met de laatste voorbereidingen!
    Tot morgen, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen