maandag 13 augustus 2012

Ik ga voor… kent u die uitdrukking lieve mensen?!


Zoekend op de site van de KvK verlies ik mij in alle ondernemingvormen en vraag mij af of er iets bestaat dat lijkt op wat ik wil: een zo simpel mogelijke onderneming.
Ik wil in mijn eentje, al dan niet af en toe geknuffeld door de jongens of de katten, in een keuken met 1, 2 of 3 kooktoestellen met een minimale boekhouding en een minimale bedrijfsomgeving potten ketchup vullen.
Verder kan ik niet idioot investeren, ik wil niet lenen en de spaarrekening is nagenoeg leeg.
Nu wil het dat ik al een eenmanszaak geregistreerd heb bij de KvK en gelukkig kan ik er nog verschillende handelsnamen, activiteiten en/of vestigingen aan vasthangen. Even mijn nieuwe handelsnaam doorgeven en dat is dan alvast weer geregeld.
De eenmanszaak-belasting kan ik ook overzien: ik ga in box 1 terecht komen en zie nu al dat ik net als al die andere hardwerkende ondernemers straks veel te veel belasting ga betalen ;-) . Ik moet dus als een dolle op zoek naar een belastingspecialist die de mazen in de wet kent, of aftrekposten. Daar hoor ik altijd goede berichten over.
Het enige dat ik een beetje jammer vind is dat ik nu mijn eigen pensioen moet gaan regelen. Dat zijn nou net van die dingen waar ik me helemaal niet mee bezig wil houden. Ik heb net jaren betaald aan een fonds dat helemaal is ingestort, mijn kinderen moet nog gaan studeren (tenminste, dat zou in theorie kunnen), de grote kosten moeten dus nog komen en ik moet me nu verdiepen in mijn pensioen… die schuif ik nog even vooruit.
Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen sla ik over. Ik gebruik gewoon pannenlappen en hoop dat er verder niets mis gaat! Gelukkig kan ik wel, als de zaak gaat lopen als een dolle, personeel aannemen. Daar hoef ik geen BV, VOF of anderszins voor te worden.
Nou ja, dan zie ik verder geen problemen.
Ik ga voor de eenmans-ketchup-fabriek, kan dat?! 
(foto: Gabriëlle de Kroon)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten