woensdag 27 juni 2012

Big Taste!Het idee om iets meer met die ketchup te doen dan het alleen voor mezelf maken ontstond toen de school van mijn kinderen vorig jaar meedeed aan een groenten en fruit project. De appels die tijdens het project werden geleverd gingen altijd schoon op, maar van de tomaten bleven kilo’s over. Die mocht ik meenemen naar huis en heb ik meteen in de pan gedaan. Wachtend tot de ketchup dik genoeg was om in de potten te doen, dacht ik na over het fenomeen inmaken, oogst bewaren voor later en zelf iets maken wat je normaal in een flesje koopt.
Maar ook over weggooien en overschot. En hoe de consument grote eieren niet lekker vindt, een stukke tomaat liever laat liggen, bleke appels niet eet of liever rechte komkommers heeft in plaats van kromme.
Met onze vluchtige consumptie maatschappij willen we kennelijk eenheid, wat we niet lusten gooien we weg en we hoeven niets te bewaren want er is genoeg.
Met mijn ketchup wil ik iets anders laten zien: goeie tomaten, met of zonder scheurtje, gooien we niet weg, daar maken we met wat extra ingrediƫnten en wat tijd iets lekkers van.
Dus ik ben begonnen met produceren op kleine schaal. Met MY LEFTOVER COMPANY ga ik (voorlopig) in eigen keuken BIG TASTE NO WASTE ketchup maken. En als ik voorraad heb, verkoop ik het aan iedereen die het hebben wil!

2 opmerkingen: